•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

26.09.2019 12:58 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  прес-служба лісгоспу

Інженери ДП "Вищедбечанський лісгосп" проводять огляд насаджень з метою відведення їх для проведення вибіркової санітарної рубки та внесення необхідної інформації в матеріали відводу.

ДП "Вищедубечаснький лісгосп" під час виконання таких робіт діє ВИКЛЮЧНО в рамках чинного законодавства із суворим дотриманням Санітраних правил в лісах України.

ВАЖЛИВО, що вибіркові санітарні рубки проводяться власниками лісів, постійними лісокористувачами шляхом вилучення з насаджень сухостійних, відмираючих, дуже ослаблених внаслідок пошкодження насаджень пожежами, шкідниками, хворобами лісу і внаслідок аварій та стихійного лиха окремих дерев або їх груп.

Крім того, підприємство НЕ ПРИЙМАЄ ОДНОСОІБНО рішення щодо призначення вибіркових санітарних рубок.

Відповідно до Санітарних правил в лісах україни: Власники лісів, постійні лісокористувачі призначають на основі матеріалів лісовпорядкування, лісопатологічних обстежень та повідомлень про появу ознак погіршення санітарного стану лісових насаджень вибіркові санітарні рубки, про що інформують обласну, Київську та Севастопольську міські держадміністрації, а на території Автономної Республіки Крим - орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища та орган місцевого самоврядування, на території якого зростають насадження, що потребують вибіркової санітарної рубки.

Підлягають збереженню окремі повалені сухостійні дерева, які слугують середовищем існування та захисту інших об'єктів живої природи, про що робиться відмітка у матеріалах відводу та лісорубному квитку.

Інформацію щодо переліку санітарних заходів поліпшення лісів можна завжди отримати тут  або на сайті Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства kyivlis.gov.ua/zp-ssl-dp-vyshhedubechanskyj-lisgosp


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)