•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

29.05.2019 16:06 - давність новини: 5 р.

Вищедубечанський лісгосп продовжує реалізовувати протипожежні заходи

Лісовий фонд України є високопожежонебезпечним об'єктом і взагалі то охорона його від пожеж - моральний обов'язок кожного члена суспільства, однак особлива роль відводиться саме лісникам.
Щоб знизити ризик виникнення загорань, працівники лісгоспів розробляють та проводять комплекси профілактичних заходів. Розповімо сьогодні про один із таких заходів - створення протипожежних бар'єрів.

Ви, напевно, неодноразово бачили, як прогуляючись і лісі, так і проїзджаючи повз, на лісових землях такі ніби неглибокі, однак достатньо широкі "канави" і точно хтось задавався питанням "а навіщо вони?".

Так, от такі "канави" як раз і є одним із видів штучно створених протипожежних бар'єрів і називається мінералізовані смуги.
Мінералізовані смуги - ділянка території, з якої ґрунтообробними механізмами видалені наземні горючі матеріали.
Простими словами трактором з навісним інвентарем здійснюється оранка грунту на певну ширину (удвічі більше можливої висоти полум'я низової пожежі) і при цьому мінеральний шар грунту оголюється, а трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Саме в результаті таких дій, під час загорання, така зорана смуга буде перешкоджати поширенню низової пожежі на інші ділянки.

На відео Ви можете побачити процес створення такої смуги, і такі роботи в лісгоспах проводяться постійно. От на території ДП "Вищедубечанський лісгосп" з початку року у створено вже 298 км мінералізованих смуг та здійснено догляд за 500 км існуючих смуг.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)