•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

6.10.2017 11:19 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба КОУЛМГ

Відбулася колегія Київського обласного та по м. Києву управління лісового і мисливського господарства

5 жовтня 2017 року під головуванням начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі – Управління) Олексія Бойка, першого заступника начальника Управління Руслана Гузенка, заступника начальника Управління Тараса Васьківа, заступника начальника Управління – завідувача сектору мисливського господарства Василя Гриня та за участі директорів підпорядкованих підприємств відбулася відкрита колегія Управління.

У колегії взяв участь голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган.

Серед запрошених були: генеральний директор державного підприємства "Спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Київоблагроліс" Володимир Горбик, голова Київської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Лариса Дегтяр, голова Громадської ради при Управлінні Олег Береговий із заступниками.

На порядку денному були розглянуті питання про стан підвищення та поліпшення якісного складу лісів у підприємствах, про стан роботи з кадрового забезпечення підприємств лісового господарства, про стан охорони праці на підпорядкованих лісогосподарських підприємствах.

На початку колегії Олексій Бойко проінформував присутніх про події що відбулися у лісовій галузі України. Він зазначив, що на нараді з питань удосконалення державної політики у сфері лісового та мисливського господарства, яка відбулась під час робочої поїздки до Івано-Франківської області, Президент України Петро Порошенко підкреслив необхідність об’єднати потенціал країни, і вийти на абсолютно чіткі і правильні рішення щодо захисту лісів України і захисту лісів Карпат, необхідність запровадження електронної системи контролю за обігом деревини, підкреслив важливість посилити координацію та узгодженість дій між правоохоронними і фіскальними органами та екологічною інспекцією і обласними державними адміністраціями для подолання незаконних рубок та припинення тіньового обігу деревини.

Олександр Горган, наголосив на важливості розуміння кожним громадянином необхідності проведення реформ у лісовій галузі, за рахунок посилення інформаційно – просвітницької роботи серед населення, залучення до обговорення шляхів вирішення проблем представників громадськості, громадських об'єднань, органів місцевого самоврядування, екологів, науковців, активістів, шкільної та студентської молодь, - бо знання та обізнаність є запорукою успіху у подоланні ситуації, яка склалась.

Про стан підвищення та поліпшення якісного складу лісів у підпорядкованих Управлінню підприємствах доповідав начальник відділу лісового господарства Управління Ігор Витвицький. Він зазначив, що від своєчасного і якісного виконання рубок формування і оздоровлення лісів залежить стан лісів, формування деревостанів із господарсько - цінних порід, продуктивність і товарність насаджень. На 01.09.2017 року шляхом проведення таких рубок заготовлено ліквідної деревини 534,2 тис куб.м, що становить 145% до завдання, проведено заходи із формування молодняків на площі 2172 га, що становить 125% до завдання.

Про стан роботи з кадрового забезпечення підприємств лісового господарства доповідала завідувач сектором з питань управління персоналом та юридичного забезпечення Оксана Висока. Вона зазначила, що станом на 01.01.2017 на підприємствах управління працювало 2485 чоловік, з фаховою освітою на підприємствах управління 54,2%, що на 0,1% менше ніж в попередньому році. Відсоток фахової освіти керівників, професіоналів і фахівців склав біля 56,6%, що на 1,7 % більше ніж у попередньому році та робітничих професій біля 51,5%, що до відповідного періоду минулого року менше на 2,2% та наголосила на необхідності підвищення кваліфікації та здобутті фахової освіти працівниками лісової галузі. Також було підкреслено, що напередодні професійного свята - Дня працівника лісу Відзнаками, Грамотами та Подяками були відмічені 186 лісівника Київщини.

Доповідь про стан охорони праці на підпорядкованих лісогосподарських підприємствах робив заступник начальника управління Тарас Васьків. Він проінформував присутніх, що Управлінням та підпорядкованими підприємствами впродовж 2017 року було розроблено та затверджено ряд організаційно – технічних заходів щодо поліпшення охорони праці, розроблено план – графік та програму перевірок, а службами охорони праці було проведено 335 обстежень структурних підрозділів. Витрати на охорону праці на підприємствах за 9 місяців 2017 року склали більш 3 млн грн. Тарас Васьків звернув увагу керівників на персональну відповідальність за створення на кожному робочому місці безпечних та нешкідливих умов праці, приділивши при цьому особливу увагу профілактичній та роз'яснювальній роботі, підвищенню вимог до керівників виробничих підрозділів з питань охорони праці.

У підсумку колегії Олексій Бойко наголосив на першочергових діях, окреслив перспективи та плани розвитку.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)