•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

21.08.2018 14:39 - давність новини: 6 р.
Автор:  прес-служба ДП"Вищедубечанський лісгосп"

У ДП "Вищедубечанський лісгосп" відбувся практичний семінар з метою навчання працівників державної лісової охорони підприємства.

17.08.2018 року в ДП  «Вищедубечанське  лісове  господарство»  на базі Дачного лісництва в кварталі 104,виділ 10 відбувся практичний семінар з метою навчання  працівників  державної лісової охорони підприємства   правильному  веденню документації  по розробці лісосік , дотриманню правил і вимог з охорони праці при розробці лісосік,набуття  ними безпечних  способів та  прийомів звалювання дерев, проведення всього циклу  заготівлі,  трелювання,   сортування   та   штабелювання  заготовленої  лісопродукції, забезпечення всього комплексу робіт, пов’язаного з електронним обліком деревини ( ЕОД). 
Семінар проводився за участю  представника  Київського обласного та по м. Києву управління  лісового  та  мисливського  господарства, головного спеціаліста  відділу технічної  політики  та охорони  праці  Конько Р.О., запрошених  представників  приватних  підприємств, які надають  послуги  по заготівлі  деревини  на  підприємстві.
В ході  проведення  семінару  слухачі  були  ознайомлені  з  безпечними прийомами  звалювання дерев, приймали  безпосередню  участь  в  усьому технологічному процесі, починаючи  від валки  та завершуючи  очищенням лісосіки  від порубкових  залишків за допомогою подрібнювача гілок в агрегаті з трактором. 
Такий метод  розкидання  подрібнених залишків по площі лісосіки  є перспективним  напрямком  в  очищенні  лісосік, особливо в пожежонебезпечний  період , також сприяє швидшому їх перегниванню, створюючи при цьому мульчуючий  шар на поверхні  грунту  і  зберігаючи  в ньому вологу. 
По завершенні семінару були підведені підсумки проведеної практичної роботи  та визначені перспективні напрямки  подальшого розвитку лісового господарства  та лісозаготівлі на підприємстві. 

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)