•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

12.04.2018 11:31 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба ДП "Вищедубечанський лісгосп"

Пожежонебезпечний період під контролем

З настанням сухої спекотної пори року особливо гостро постає питання пожежної безпеки в лісах та забезпечення належного рівня протипожежного захисту лісових насаджень.
 
На території ДП «Вищедубечанський лісгосп» згідно з наказом по підприємству розпочався пожежонебезпечний період. Підготовка до якого, розпочалась відразу  по завершенні пожежонебезпечного періоду 2017 року.
 
Лісівники ДП «Вищедубечанський лісгосп» проаналізували наслідки пожежонебезпечного періоду минулого року, зробили необхідні висновки та намітили необхідні заходи по техобслуговуванню та ремонту пожежної техніки та устаткування.
 
Розроблений мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж на території підприємства у пожежонебезпечний період 2018 року, який погоджений з усіма сільськими радами зони діяльності лісгоспу та начальником Вишгородського РВ ГУ ДСНС України в Київській області і затверджений заступником голови Вишгородської райдержадміністрації Київської області.
 
Пункти зосередження пожежного інвентарю по лісництвах та на лісовій пожежній станції доукомплектовані всім необхідним для пожежогасіння згідно встановлених норм.
 
У складі лісової пожежної станції зосереджено 2 пожежні автомобілі (КАМАЗ, ЗІЛ), 2 лісопожежні модулі на базі автомобіля УАЗ та новий автомобіль Ford Ranger з встановленим пожежним модулем.
 
На території лісгоспу розміщені 2 пожежно-спостережні вежі, які готові до подальшої безпечної експлуатації та 3 камери відеоспостереження за лісовими масивами для своєчасного виявлення лісових пожеж.
 
Найближчим часом буде додатково встановлено ще одну відеокамеру та проведено модернізацію раніше встановленого обладнання телевізійної системи по нагляду за лісами.
 
Для більш оперативного виявлення місць загорання лісових насаджень було закуплено квадрокоптера.
 
На території підприємства поновлюється наглядна інформація на протипожежну та природоохоронну тематику, встановлюються заборонні знаки та шлагбауми, проводиться створення та догляд за мінералізованими смугами.
 
Лісівники ДП «Вищедубечанський лісгосп» закликають всіх громадян під час відпочинку в лісі дотримуватись правил пожежної безпеки та бути небайдужими до збереження зелених багатств нашої планети.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)