•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

1.04.2019 12:30 - давність новини: 5 р.
Категорія: Оперативна інформація
Автор:  прес-служба лісгоспу

На території ДП "Вищедбучанський лісгосп", я і у всіх лісах України, розпочався пожежонебезпечний період

З 01 квітня 2019 року на території ДП «Вищедубеченський лісгосп» як і у всіх лісах України, розпочався пожежонебезпечний період.
Відпочиваючих на природі, просимо дбати про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища.
Жителям місцевостей біля лісів, відпочиваючим власникам, користувачам земельних ділянок, полів, огородів, садівничих ділянок тощо ВКОТРЕ НАГАДУЄМО як важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та смертей тварин та рослинності.
Всім громадянам ДП «Вищедубеченський лісгосп» НАПОЛЕГЛИВО РЕКОМЕНДУЄ ДОТРИМУВАТИСЬ ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ У ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!!!!!
НАГАДУЄМО, ЩО ПРОТЯГОМ ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
 Розведення багать у лісі.
 Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів.
 Відвідування населенням лісу із переважанням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.
 Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки.
 Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір`я тощо.
 Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо).
 Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.
 Розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м - мішаного, 20 м - листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові і виробничі приміщення.
 Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).
 Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв`язку, радіофікації, інших комунікацій та об`єктів деревні залишки і горючі матеріали.
 Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

ПОПЕРЕДЖАЄМО, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки несуть адміністративну відповідальність згідно ст.cт. 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення важких наслідків. 
Представниками лісової охорони, органами поліції кожного року під час проведення спільних рейдів з виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах, фіксується значна кількість адмінправопорушень та стягуються штрафи (розмір яких з 2017 року було збільшено і тепер вони становлять від 85 грн до 850 грн.)
ПАМЯТАЙТЕ, що значну допомогу лісівникам по виявленню лісових пожеж можуть надавати (і активно надавало в минулі роки) саме свідомі громадяни! 
Отже, якщо ви помітили дим або вогонь, не залишайте це без уваги. 
При виявленні вогнищ чи можливих осередків вогню, обов’язково ПОВІДОМТЕ будь-який орган з переліку:
- в лісництво (vdlg.com.ua/lisgosp/struktrni-pidrozdili.html)
-лісгосп, nел: (04596) 48-2-53, 48-1-79, 48-3-45, 050-383-74-52 (Інженер з охорони та захисту лісу Ігор Михайлович Демидась). 
- територіальні підрозділи МНС України, 
- місцеві органи влади. (сільську раду) 
- відділ поліції. 
Давайте разом збережемо ліс від вогню і ліс завжди віддячить вам за порятунок: у літню спеку - прохолодою, восени - грибами та ягодами, та й у будь-яку пору – чистим повітрям.

 


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)