•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

13.04.2018 16:42 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини

Майбутнє лісу у твоїх руках!

Весна для працівників лісового господарства - гаряча пора. В усіх ця пора року асоціюється з пробудженням природи, а у лісівників - безпосередньо із зародженням лісу, адже посадка лісу – справа невідкладна і дуже важлива, до якої вони готуються заздалегідь та з усією відповідальністю.
 
Вже традиційно, цієї весни ДП «Вищедубечанський  лісгосп» долучилось до Всеукраїнської Акції “Майбутнє лісу у твоїх руках!”, яка проходить за ініціативи Державного Агентства лісових ресурсів України, Товариства лісівників України та за підтримки Міністерства освіти і науки України. Вона розпочалася з 21 березня - у Міжнародний День лісів та буде тривати до 21 квітня - Дня Довкілля. 
 
Сьогодні така акція відбулась у Лебедівському лісництві. До процесу відновлення лісу долучились школярі 8, 9 та 11 класів Нижчедубечанської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом із директором школи Ольгою Прокопенко та викладачами.
 
Лісівники радо зустрічали на своїй території юних помічників. 
 
Інженер лісових культур Іван Середа разом з лісничим Лебедівського лісництва Ігорем Войтенком, помічником лісничого Євгеном Кучером та майстром лісу Василем Базильчуком розповіли учням про важливість відновлення і збереження лісів, провели короткий інструктаж та ознайомили присутніх з технологією садіння лісу. 
 
Молодь охоче долучилася до такої благородної і необхідної справи, як примноження лісових насаджень рідного краю.
 
Так, у 651 кварталі на площі 0,9 га, на зрубі минулого року, було висаджено 6,3 тисячі однорічних сіянців сосни звичайної та 24 кг жолудів дуба червоного.
 
Лісівники ДП «Вищедубечанський  лісгосп» вдячні юним помічникам за допомогу у створені нового насадження.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)