•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

3.02.2017 14:02 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини

Відбулося перше засідання підгрупи з реформи лісового господарства

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулося перше засідання підгрупи з інституційної реформи лісового господарства, під час якого обговорили загальні засади управління галуззю пройшло у рамках загальної Робочої групи з реформування. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

«Було обговорено різні бачення. Зокрема, і напрацювання програми FLEG Світового банку, і досвід європейських країн.

Моя чітка позиція, і її підтримали учасники наради, заключається в тому, що реформа лісового господарства має бути комплексною. І в першу чергу, потрібно розробити нові підходи до ведення лісового господарства, напрацювати і прийняти законодавчі зміни. Після цього ми зможемо побачити, як можна змінити інституціональну модель управління лісами. Передусім потрібно ще й зважати на природні та кліматичні умови і проблеми південно-східних областей.

Можна з легкістю щось від’єднати або приєднати, чи взагалі ліквідувати. Однак, це недалекоглядний підхід. При реформуванні управління галуззю потрібно врахувати всі національні особливості. Неможливо повністю перенести зразок якої країни на Україну.

Зараз, наприклад, Офіс ефективного регулювання проведе дослідження на предмет того, як можна адаптувати реформу управління державними підприємствами до реалій, в яких працюють зараз лісогосподарські підприємства. А тут потрібно врахувати багато вузькопрофільних факторів.

Ми вирішили, що на наступному засіданні розглянемо аналіз функцій в лісовій галузі, економічні показники, проаналізуємо ці данні. І далі вироблятимемо спільне бачення реформи», - повідомила очільниця лісового відомства.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)