•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

29.09.2017 11:26 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба ДПВДЛГ

РОБОТИ ПО ЗАХИСТУ ДЕРЕВ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД РОЗПОЧАТО

З року в рік лісівники ДП «Вищедубечанський лісгосп» стикаються з масовим  пошкодженням лісових культур дикими тваринами, які об’їдають верхівки молодих саджанців хвойних і листяних порід в період вегетаційного спокою.

Тому для зменшення площі пошкоджених насаджень тваринами та збереження лісу щорічно працівники лісгоспу проводять обробіток лісових культур репелентом Цервакол екстра.

Даний препарат не є фітотоксичним. В основному захисна функція його обумовлена механічним впливом, який діє на декілька почуттів тварини тобто має неприємний присмак, виділяє специфічний запах та колір, який відлякує тварин при цьому не завдаючи їм шкоди.

Так і цього року після проведених лісівниками обстежень лісових насаджень на предмет об’їдання було виявлено пошкодження, та заплановано проведення обробітку лісових культур на площі 300га, на що буде витрачено близько 900 тис. грн. власних коштів підприємства.

Роботи по захисту дерев у зимовий період уже розпочались, так станом на 28 вересня оброблено близько 80га молодих насаджень хвойних і листяних порід, за рахунок чого буде збережено 600 тис. молодих дерев.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)