•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

7.04.2020 13:25 - давність новини: 4 р.
Категорія: Оперативна інформація

ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО ВІДВУДУВАННЯ ЛІСОВИХ МАСИВІВ ТА ЛІСОПАРКОВИХ ЗОН!

ДП «Вищедубечанський лісгосп» доводить до відома громадян важливу інформацію та застерігає від вчинення можливих порушень.

З моменту затвердження Кабінетом міністрів України списку додаткових обмежень у рамках встановленого карантину значно збільшилась кількість бажаючих прогулятись лісом та відпочити у ньому.

Однак, слід пам’ятати, що в даний період така «прогулянка» може призвести до притягнення до адміністративної відповідальності, у зв’язку з наступними обставинами.

Як відомо, з метою попередження розповсюдження коронавірусної хвороби, з 6 квітня 2020 року Уряд запровадив більш жорсткі заходи безпеки на період дії режиму надзвичайної ситуації та карантину до 24 квітня 2020 року і вніс зміни до постанови №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» щодо запровадження ефективної комбінації профілактичних немедикаментозних заходів, серед яких: домашня самоізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком старших 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку та інше».

Зокрема, серед інших обмежень діє заборона відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності).
Постановою Кабінету Міністрів України Про затвердження Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок, встановлено нормативи визначення площ лісових ділянок, що відносяться до лісів зелених зон та їх лісопаркових частин навколо населених пунктів.

Рішенням Вишгородською РДА Київської області від 06.04.2020 року №22 ДОРУЧЕНО ДП «Вищедубечанський лісгосп» забезпечити ПОВНЕ обмеження відвідування ЛІСОВИХ МАСИВІВ та лісопаркових зон населенням, крім службової необхідності та обмежити в'їзд до них.

Роз’яснюємо, що 49.9% лісового фонду (15242.7 га) на території діяльності ДП «Вищедубечанський лісгосп» (Вишгородський р-н. Київської області) відповідно до картографічних матеріалів, є лісопарковою зоноюпростягається від м.Вишгород і до межі с.Жукин.

НАГОЛОШУЄМО, що не стверджуємо, що вся територія лісового фонду є лісопарковою зоною, а лише та, що визначена у матеріалах лісовпорядкування!
Зокрема, у ДП «Вищедубечанський лісгосп» це територія позначена на карті, що додається. Дана територія була включена до лісопаркової зон ще "Постановлением СМ УССР " выд 21.08.1974 №685-р". Тобто, це не самостійне рішення прийняте лісгоспом!

У зв’язку з цим, з метою дотримання карантинних обмежень просимо утриматись від відвідування даної території лісового фонду, де знаходяться в т.ч.лісопарки, а також облаштованих зон відпочинку протягом періоду дії зазначених вище обмежень.

Нагадуємо, що відповідальність порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей»)
Для виявлення порушників у лісах проводитимуть спільні патрулювання працівників лісової охорони та поліції. в

Крім того, в лісах ( в т.ч. й лісосмугах) Київської області з 01 квітня 2020 року розпочався пожежонебезпечний період

З метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах і мінімалізації їх наслідків, на виконання розпорядження Голови Київської облдержадміністрації від 12.02.2020 року № 67«Про заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період високої пожежної небезпеки», зареєстрованого в Міністерстві юстиції 21.02.2020 за № 15/18, «ЗАБОРОНЕНО ВІДВУДУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ І В’ЇЗД ДО ЛІСІВ Київської області (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, у період високої пожежної небезпеки».

Отже, для недопущення виникнення пожеж в екосистемах області заборонено відвідування населенням лісів та лісових масивів, зон відпочинку на території держлісфонду, в’їзду до них транспортних засобів.

Дотримуйтесь карантинних обмежень, і тоді ми всі якомога швидше зможемо насолоджуватись прогулянками на природі.

 

 


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)