•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

6.04.2017 14:26 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Інженер з охорони захисту лісу ДП "Вищедубечанський лісгосп" Ігор Демидась

ОБЕРЕЖНО - ВОГОНЬ

Початок пожежонебезпечного періоду щороку викликає тривогу і занепокоєння лісівників. Як стихійного лиха чекають вони весняного піку пожеж у квітні-травні, що буває через масове випалювання сухої трав’яної рослинності на полях, пустищах, вздовж доріг. І це в той час, коли в лісгоспах ще не закінчено влаштування мінералізованих смуг, не в повних обсягах проведено інші протипожежні заходи, не з’явився новий трав’яний покрив.
    
Погодні умови початком  пожежонебезпечного періоду 2017 року  на території України  аномальні. ДП “Вищедубечанський лісгосп” в минулому році  виконав план з організаційно - технічних протипожежних заходів: влаштовано 454 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними на 900 км. Перекривались позапланові лісові дороги, на в’їздах у ліс та вздовж доріг встановлювались аншлаги на протипожежну тематику.

У вихідні та святкові дні, в дні з високою пожежною небезпекою за погодними умовами в хвойних насадженнях для попередження виникнення пожеж проводились рейди з виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах. Так, проведено 48 рейд, під час яких виявлено та оштрафовано 95 порушники на суму 1921 грн. До речі, штрафи за порушення правил пожежної безпеки становлять від 85 до 255 грн. Окрім цього, винні зобов’язані сплатити збитки, нанесені лісовою пожежею.  

Державною лісовою охороною держлісгоспу проводилась значна профілактична робота в засобах масової інформації, а також з населенням.

Все ж у лісовому фонді підприємства виникло 3 лісові пожежі на площі 0,22 га. Середня площа однієї пожежі становить 0,07 га, що свідчить про досить високу оперативність роботи служби пожежогасіння лісгоспу.

Значну допомогу лісівникам по виявленню лісових пожеж надавало населення. Отже, якщо ви помітили дим або вогонь, не залишайте це без уваги. Повідомте в лісництво, держлісгосп, пожежний відділ, сільську раду чи відділ міліції. Ліс завжди віддячить вам за порятунок: у літню спеку - прохолодою, восени - грибами та ягодами, та й у будь-яку пору – чистим повітрям.  

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)