•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

12.12.2016 11:45 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Демидась І.М., інженер з охорони та захисту лісу

На вас чекає новорічна красуня

Початок новорічних свят щороку викликає тривогу і занепокоєння лісівників. Як стихійного лиха чекають вони масового відвідування населенням лісів під час яких знищуються лісові культури.

Щороку ДП “Вищедубечанський лісгосп” для потреб населення закладає близько 4 гектарів нових шкілок новорічних ялинок. Так в минулому році лісгоспом було реалізовано 551 новорічну ялинку.

У передноворічні дні для попередження несанкціонованого вирубування  хвойних насаджень лісовою охороною ДП “Вищедубечанський лісгосп” проводяться рейди з виявлення лісопорушників. Значну допомогу лісівникам по виявленню лісопорушників надають правоохоронні органи. До речі, штрафи за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка становлять від 85 до 170 грн. Окрім цього, винні зобов’язані сплатити збитки, нанесені лісовому господарству, за кожне зрубане в грудні-січні хвойне дерево біля шийки кореня  до 10 см – 355,23грн., 10,1-14 см -  625,89 грн., 14,1-18 см – 1606,98 грн.

З метою уникнення проблем із законодавством, усіх охочих придбати ялинку запрошуємо звертатися до лісівників ДП “Вищедубечанський лісгосп” за телефоном (099) 729-03-64  Іван Леонідович Середа.
Державною лісовою охороною лісгоспу проводиться  профілактична робота серед населення, та за допомогою засобів масової інформації.

Шановні друзі! Не знищуйте лісових красунь, і ліс віддячить вам прохолодою у літню спеку, грибами та ягодами восени, чистим повітрям у будь-яку пору року!


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)