•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

22.08.2016 16:02 - давність новини: 8 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Держлісагентства

Мисливську службу в Україні створять за прикладом поліції з ветеранів АТО

Нову мисливську службу в Україні збираються створити за прикладом Нацполіції до кінця року, до неї планують залучити учасників АТО. Про це повідомила т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич в інтерв’ю «24 канал».

«Ми проаналізували стан мисливського господарства. Скажу відверто – він критичний. У порівнянні з минулим роком, кількість парнокопитних, у підпорядкованих нашому агентству лісах, зменшилася на 2,6 тис. голів. І це досить велика втрата для мисливського фонду країни», - повідомила Христина Юшкевич.

З її слів, для виправлення ситуації необхідно створювати мисливську службу.

«Фінансова ситуація в країні складна. Тому будемо працювати над тим, щоб залучити до проекту закордонних інвесторів. Сподіваюся, що до кінця року ми зможемо її запустити», - додала т.в.о. Держлісагентства.

Вона повідомила також, що на нову мисливську службу будуть покладені функції щодо боротьби з браконьєрством, моніторингом якості ведення справ у мисливських угіддях та надання практичної чи навчальної допомоги мисливцям.

«Створюватися ця служба буде за прикладом Національної поліції України. Будь-хто зможе подати заявку на участь у конкурсі. Пройти співбесіду, тестування і приступити до роботи. Це буде зовсім нова, ні на що раніше не схожа структура. Заробітна плата буде збільшена. Мова йде про суму, не меншу ніж 8 тис. грн на місяць», - зазначила Христина Юшкевич.

«Впевнена, що з кадрами у нас не буде проблем. Сьогодні в країні дуже багато ветеранів АТО. Хороших, чесних і патріотично налаштованих людей, які вміють поводитися зі зброєю. Більшість з них, після демобілізації, залишилася без роботи. Створивши службу, ми не тільки зможемо кардинально змінити ситуацію в мисливській галузі, але і дати хорошу, достойну роботу тисячам ветеранів», - зауважила т.в.о. Голови відомства.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)