•  року
  • --
  • :
  • --
menu


1.02.2015 11:56 - давність новини: 9 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Вищидубечанського лісового господарства

Лісівники ДП "Вищедубечанського лісового господарства" поділилися своїми знанням про ліс з дітьми

Як відомо, ліси є найбільш поширеними та цінними порівняно з іншими типами рослинності та всіма категоріями природних ресурсів планети. В наш час вони вкривають біля 38%  поверхні  суходолу та несуть в собі не лише матеріальну цінність.

Саме тому працівники Державного підприємства  «Вищедубечанське лісове господарство»  на базі Спеціалізованої школи № 211 м. Києва у таборі «Ромашка» розповіли дітям  1-4 класів про  красу та цінність лісу. Мета полягала в тому щоб з дитинства  привити їм любов  до природи, до всього живого.

Михайло Андрійович Ємець  – інженер з лісового господарства ДП «Вищедубечанський лісгосп» розповів юному поколінню про  те як  манить незвіданими куточками ліс, притягує радісним щебетом птахів, щедро наділяє своїми дарами. Тут можна провести безліч часу. Ліс не перестане дивувати вас усе новими відкриттями. Сліди звірів та птахів ваблять до себе юних слідопитів, рослини – любителів ботанічних досліджень. Усе в природі дивне й ніжне, величне і граційне. Людина – лише невеличка її часточка. В лісі вона немов іще меншає, стає дитиною з чистою, відвертою душею. Дерева гамують біль, посилюють радість, живлять свіжістю і незрівнянним ароматом. Вони справжні друзі людини. Сховають від негоди й спеки, зігріють у морозну пору, заколишуть тихим шепотом листя, напоять живлющою джерельною водою, знімуть утому, дадуть наснагу.

Михайло Андрійович приділив увагу питанню про вирощування могутніх велетів – дерев. За допомогою фото показав як росте і розвивається ліс, від насінини до сформованого деревостану.

Кожного року в лісогосподарських підприємствах проводиться акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» в ній приймають участь школярі, студенти. От і наші слухачі виявили бажання у наступному році прийняти участь у такому заході. Посадити своє дерево.

Ігор Михайлович Демедась – інженер з охорони і захисту лісу ДП «Вищедубечанський лісгосп»  ознайомив дітей з правилами поводження в лісі. Розповів, що потрібно робити перед тим як розкласти багаття,  що не можна залишати сміття у лісі, як одягатися у ліс,щоб уникнути укусів комах та вберегти себе від кліщів,ознайомив молодше покоління з тваринним світом Київщини.

Після виступів працівників лісового господарства відбувся діалог. Діти задавали питання на різні теми стосовно почутого і розповідали свої історії пов'язані з лісом.

На завершення провели нагородження за кращий малюнок на тему «Збережемо ліс».

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)