•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

24.11.2017 16:22 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини

Голодомор – страшна трагедія

Голодомор — помста за свободу. Історики пояснюють: Сталін організував геноцид, щоб покарати українців за незалежність 1917-1921 років.

25 листопада українці та світ, вшанують пам’ять убитих Голодомором 1932-33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу.

Національні пам’ятні заходи до 85 роковин геноциду пройдуть під гаслом "Голодомор — помста за свободу, помста за революцію".

Як відомо, у 1917-1921 українці відродили власну державність. Українська Революція не лише повернула нашу батьківщину на мапу світу. Нова держава задекларувала демократичний лад та дотримання основних прав і свобод людини. З перших днів Українська Народна Республіка протистояла російській інформаційній та військовій агресії. Втім війна більшовиків проти України не завершилася із падінням державності.

Вже через десятиліття більшовики завдадуть остаточного, на їх думку, удару по окупованій Україні. Спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян 1932-1933 років безпосередньо призвела до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах. При цьому радянська влада мала значні запаси зерна в резервах та здійснювала його експорт за кордон під час Голодомору, забороняла та блокувала виїзд голодуючих в інші місця і поза межі України, відмовлялася приймати допомогу для голодуючих із-за кордону. Попри те, що дії представників сталінської влади, які спричинили смерть людей голодом, кваліфікувалися згідно з нормами тогочасного радянського кримінального законодавства як вбивство, причини цього масового злочину ніколи в СРСР не розслідувалися та ніхто з можновладців, причетних до злочину, не поніс покарання. Упродовж десятиліть масове вбивство людей не лише замовчувалося радянською владою, а й взагалі заборонялося про нього згадувати. Згідно з висновком судової науково-демографічної експетизи Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. Птухи Національної академії наук внаслідок геноциду загинуло 3 млн 941 тис. осіб.

Не залишаться осторонь і працівники ДП «Вищедубечанський лісгосп», які вшанують пам’ять мільйонів убитих під час геноциду загальнонаціональною хвилиною мовчання, запалять свічки на своїх підвіконнях, відвідають поминальні богослужіння і покладуть символічні горщики із зерном та свічками до пам’ятників жертвам Голодоморів в Україні. Також у всіх підрозділах підприємства будуть приспущенні державні прапори.

Голодомор – страшна трагедія України, яка була запланована та втілена на основі політичних розрахунків, що само по собі дуже страшно усвідомлювати, адже було згублено стільки невинних душ. Тоталітаризм у тих чи інших формах продовжує існувати у світі, у багатьох країнах є загроза голоду, зокрема й штучного, тому людство повинно знати правду про Голодомор, щоб уникнути подібних трагедій у майбутньому.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)