•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

12.08.2019 11:14 - давність новини: 5 р.

ДП "Вищедубечанський лісгосп" проводить рейди по виявленню порушень правил полювання

Днями відкрився сезон полювання на пернату дичину, у звязку з чим 10-11 серпня, на території підпорядкованій ДП "Вищедубечанський лісгосп", представниками лісової охорони ДП "Вищедубечанський лісгосп" , районним мисливствознавцем спільно з представниками Національної поліції та старшим інспектором КОЗуСДС Журавель С.В. і егерськими службами мисливських господарств було проведно рейди, спрямовані на виявлення порушень правил полювання.

Під час проведення таких спільних природоохоронних рейдів було проведено роз'яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил полювання і поводження іх зброєю та виявлено 10 випадків порушення встановлених правил полювання, про що відповідно було складено протоколи про адміністративні правопорушення на загальну суму 1564 грн.

Нагадуємо, що Полювання на пернату дичину повинно проводиться у відповідності до вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (зі змінами та доповненнями).
ДП "Вищедубечанський лісгосп" закликає неухильно дотримуватися діючих обмежень під час полювання:
- з собою на полювання, крім рушниці з набоями, потрібно мати: посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, картку відстрілу дичини, дозвіл на зброю, паспорт на собак мисливських порід.
- в жодному разі не дозволяється використовувати штучні джерела світла, прилади нічного бачення, дзеркала для осліплення тварин, вибухові речовини, а також петлі, гачки, самостріли, ловчі ями тощо.
- Заборонено полювати ближче ніж за двісті метрів від житлових будівель, у темний період доби (через годину після заходу сонця і за годину до його сходу), в стані алкогольного сп'яніння тощо.

Попереджаємо, що громадяни, які порушать правила: полюватимуть без належного на те дозволу, у заборонених місцях чи час, недозволеними знаряддями або способами, нестимуть адміністративну відповідальність згідно статті 85 КУпАП. Також за незаконне полювання на тварин або на заборонених територіях статтею 248 ККУ визначено кримінальне покарання від штрафу до обмеження волі – до 3-х років.
У разі виявлення порушень вимог стосовно використання чи зберігання вогнепальної зброї, згідно з чинним законодавством, можливе анулювання дозволу на право носіння та зберігання зброї та вилучення її у власників.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)