•  року
  • --
  • :
  • --
menu
< Попередня новина

12.07.2016 12:35 - давність новини: 8 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Держлісагентства

Держлісагентство посилює боротьбу з "лісовою мафією", - Христина Юшкевич

Державне агентство лісових ресурсів України за допомогою рейдових бригад оперативно виявлятиме та запобігатиме здійсненню незаконних рубок у лісах України. Про це повідомила т.в.о. Голови відомства Христина Юшкевич.

«Останнім часом у лісах безчинствують злочинні угрупування з відповідним оснащенням, таким як прилади нічного бачення, радіостанції, вантажні автомобілі з гідроманіпуляторами тощо. Ці групи діють зухвало, переважно в нічний період, заготовляючи виключно крупномірні дерева», - повідомила Христина Юшкевич.

За її словами, для боротьби з «лісовою мафією» державна лісова охорона спільно з представниками поліції, природоохоронних органів, громадських організацій активізує проведення рейдів у лісах щодо виявлення місць здійснення незаконних рубок. Відповідне доручення вже надано начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

«Почастішали випадки, коли під час патрулювання на працівників лісової охорони скоюються напади «чорних лісорубів». Тому ці заходи потрібно проводити спільно з правоохоронними органами. Обласні управління лісового господарства на місцях забезпечують таку роботу», - наголосила т.в.о. Голови Держлісагентства.

Окрім того, Христина Юшкевич повідомила, що лісівниками в областях спільно з представниками Національної поліції та Державної фіскальної служби збільшено кількість проведення рейдів на автошляхах для перевірки правомірності перевезення деревини та з метою виявлення фактів незаконного вивезення лісоматеріалів через митний кордон України.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(іншу картинку)